Gå videre til innhold
STRATEGISK AVTALE. Telenor Norge og konstituert administrerende direktør Bjørn Ivar Moen (t.v.) velger Sopra Steria, her ved administrerende direktør Kjell Rusti, som langsiktig partner og breddeleverandør på IT-siden. Foto: Sopra Steria
STRATEGISK AVTALE. Telenor Norge og konstituert administrerende direktør Bjørn Ivar Moen (t.v.) velger Sopra Steria, her ved administrerende direktør Kjell Rusti, som langsiktig partner og breddeleverandør på IT-siden. Foto: Sopra Steria

Pressemelding -

Telenor velger Sopra Steria som langsiktig IT-partner

Konsulentselskapet Sopra Steria skal forvalte en portefølje med forretningskritiske applikasjoner for Telenor.

– Telenor Norge eier kritisk nasjonal infrastruktur. Vi har behov for å knytte til oss ytterligere leverandører i Norge som kan bidra til en stabil og sikker forvaltning av våre systemer også i fremtiden. Valget falt på Sopra Steria grunnet kompetanse og kvalitet, og føler oss trygge i valget av en langsiktig partner som allerede er en erfaren forvalter og utvikler av samfunnskritiske systemer i Norge, sa Bjørn Ivar Moen, konstituert administrerende direktør i Telenor Norge, da han signerte kontrakten.

Sopra Steria har tidligere bygget enkeltsystemer for Telenor. Nå blir IT-konsulentene langsiktig partner og breddeleverandør med ansvar for forvaltning, utvikling og modernisering av en portefølje av Telenors applikasjoner.

Les også: Aker BP gir Sopra Steria fornyet tillit

Stor og viktig oppgave

– Dette er en stolt dag for oss. Sopra Steria får ansvar for å håndtere flere av Telenors IT-systemer de neste årene, noe som er en omfattende og viktig oppgave. Vi kommer til å trekke på kompetanse og erfaring fra mange år med utvikling og digitalisering av store, samfunnskritiske systemer i Norge. Et stort, tverrfaglig team hos oss skal jobbe med Telenor. Vi vil levere tjenester med hele bredden av vår tjenesteportefølje, fra forvaltning til strategi og innovasjon, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

Kontrakten er blant de største på det norske markedet hittil i år.

– Sopra Steria har det ledende miljøet i Norge når det kommer til forvalting og modernisering av store porteføljer. Vi skal sørge for at Telenor også i fremtiden leverer gode tjenester til sine kunder og samarbeidspartnere, sier Rusti.

Emner

Kategorier


Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

Kontakter

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Pressekontakt Markeds- og kommunikasjonsdirektør Marked- og kommunikasjon +47 970 28 616

Relatert innhold

Sopra Steria
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 OSLO
Norge