Nyheter

Følg Sopra Steria

Sopra Steria skal utvikle Forsvarets IKT-plattformer

Pressemelding   •   apr 27, 2015 13:27 CEST

Flaggkommandør Nils Helle, som leder Forsvarets logistikkorganisasjon for IKT-tjenester og Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Forsvaret har gitt konsulentselskapet Sopra Steria oppdraget med å levere utviklingstjenester til forvaltning av sine sikre IKT-plattformer. Dette er tredje gang på rad at Sopra Steria vinner denne avtalen.

Avtalen gjelder i to år, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år. Sopra Steria er eneste leverandør på rammeavtalen som er en av de største og mest omfangsrike kontraktene Sopra Steria har inngått i Norge de siste årene.

– I moderne krigføring er logistikk og kommunikasjon avgjørende for suksess. Denne rammeavtalen er en viktig del av et helt nytt kontrakts regime i Forsvaret, tilpasset en mye mer innsatsberedt organisasjon. Den gjør oss mer fleksible og styrker vår evne til å respondere hurtig på ytre betingelser. Det er veldig kort avstand mellom det som skal leveres på denne avtalen og den operative yteevnen Forsvaret kommer til å ha de nærmeste årene, sier flaggkommandør Nils Helle, som leder Forsvarets logistikkorganisasjon for IKT-tjenester.

Gjennom rammeavtalen får Forsvaret tilgang til utviklingstjenester for forvaltning og videreutvikling av sine sikre IKT-plattformer. Sopra Steria skal levere kostnadseffektive løsninger som møter Forsvarets behov for tilgjengelighet, funksjonalitet og sikkerhet. Konsulentselskapet skal bidra til sikre IKT-kjøremiljøer på alle graderingsnivåer, fra operativsystemer og sikkerhetsfunksjonalitet til ordinære kontorstøtteapplikasjoner.

Vant for tredje gang på rad

– Dette er en strategisk viktig avtale for begge parter. Leveransen er viktig for Forsvarets evne til å opprettholde stabilitet og beredskap på sikre IKT-kjøremiljøer over hele landet. For oss har det ligget mye prestisje i å få denne avtalen i havn for tredje gang siden 2006, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

Ragnhild Hauge, direktør for forretningsutvikling i Sopra Steria, forteller at avtalen er så omfattende og spesialisert at kun et fåtall konsulentselskaper i Skandinavia har den nødvendige kompetansen og kapasiteten til å håndtere den.

– Gjennom vårt samarbeid med Forsvaret gjennom åtte år har vi bygget opp omfattende kjennskap til organisasjonens landsdekkende sikre IKT-plattformer. Det gjør oss i stand til å levere utviklingstjenester som gir mest mulig kostnadseffektiv, sikker og forsvarlig IKT-forvaltning. Slik får Forsvaret den IKT-utrustningen det trenger for å møte fremtidige utfordringer, sier Hauge.

Kontraktsignering-forsvaret_570x325

Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, Ragnhild Hauge, direktør for forretningsutvikling i Sopra Steria, og Odd Inge Bjørdal, direktør for infrastruktur i Sopra Steria.Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Toppen av siden

Footer