Nyheter

Følg Sopra Steria

Sopra Steria selger svensk IT-driftsavdeling til TeleComputing

Pressemelding   •   mai 05, 2015 13:32 CEST

SATSER PÅ RÅDGIVNING I SVERIGE – Ved å levere skandinavisk drift fra Norge kan vi konsentrere oss om å bygge opp en slagkraftig konsulentorganisasjon i Sverige, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Konsulentselskapet Sopra Steria selger sin IT-driftsavdeling i Sverige, for å satse videre som et rendyrket konsulentselskap. Heretter skal skandinavisk drift organiseres fra Norge.

– Salget av vår IT-driftsavdeling gjør at vi kan konsentrere oss om å bygge opp en slagkraftig konsulentorganisasjon i Sverige. Dette vil være et viktig ledd i vår skandinaviske satsing fremover. Sverige er et stort og viktig marked for oss, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, og fortsetter:

Fokuset til Sopra Steria blir fremover å tilby rådgivningstjenester innen fra Business Consulting, infrastrukturrådgivning, systemutvikling og integrasjon.

Vennligsinnet overtakelse
Telecomputing kjøpte den 1. mai Sopra Sterias svenske IT-driftsavdeling. Samtlige kunder får videreført sine avtaler og alle de 27 medarbeiderne beholder jobbene sine.

– Dette er en vennligsinnet overtagelse hvor Telecomputing tar over våre driftskunder, ansatte og leverandører. Vi er sikre på at kundene vil bli ivaretatt på en meget god måte, sier Rusti.

Han forteller at salget følger Sopra Sterias nye strategi om å levere driftstjenester på tvers av Skandinavia fra Norge.

– Ved å samle driftsorganisasjonen i Norge skaper vi et sterkere miljø, noe som gjør oss i stand til å levere bedre og mer konkurransedyktige tjenester, sier Rusti.

Tar imot nye kolleger
Sven Tore Kaasa, administrerende direktør i TeleComputing AS og konstituert konsernsjef i TeleComputing Sweden AB, sier at de er svært fornøyde med avtalen:

– Vi synes at det er en veldig god match mellom Sopra Sterias driftskunder sine behov og hva vi kan levere, sier han.

Han påpeker at TeleComputing vil være i stand til å levere de samme IT-tjenestene til kundene og de vil kunne oppfylle alle eksisterende kontrakter.

– Vi tar med glede imot nye dyktige og erfarne kolleger fra Sopra Steria til vårt team, sier Kaasa.

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Toppen av siden

Footer