Nyheter

Følg Sopra Steria

Sopra Steria: En ny europeisk leder i digital transformasjon

Pressemelding   •   jan 06, 2015 16:05 CET

06. Jan 2015

Oslo: Nå skifter Steria navn til Sopra Steria. Det nye navnet kommer som følge av fusjonen med konsulentselskapet Sopra

I høst ble det endelig klart at de to store europeiske konsulentselskapene Steria og Sopra skulle slås sammen fra 2015. Nå er også navnet på det nye selskapet klart: Sopra Steria.

– Sammen tar vi nå plass blant Europas 10 store konsulentselskaper. Vi har fått bredere tjenesteportefølje, et utvidet geografisk nedslagsfelt og sterkere finansielle muskler. Jeg vil likevel understreke at vår organisasjon i Skandinavia ikke blir direkte berørt av sammenslåingen ettersom Sopra ikke har vært representert i Norge, Sverige eller Danmark, forteller Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

– Sterkere på digital transformasjon

Sopra Steria har 36 000 ansatte og en proformaomsetning på 28 milliarder norske kroner. Francois Enaud, tidligere konsernsjef i Steria, blir administrerende direktør i det sammenslåtte konsernet. Kjell Rusti mener sammenslåingen er positiv for selskapets skandinaviske kunder.

– Samlet øker vi vår kompetanse både i privat og offentlig sektor. Vi kan trekke enda mer på den internasjonale ekspertisen innad i organisasjonen, og dermed blir vi en enda mer relevant partner i digitale transformasjonsprosjekter, sier han.

Felles skandinavisk satsing

Det nye selskapet har et godt fundament i det skandinaviske markedet, der den norske organisasjonen er den definitivt største. 2014 var et rekordår for Steria:

– Vi har igjen hatt en kraftig organisk vekst, vi har vunnet flere viktige kontrakter og i august rundet vi 1000 ansatte i Norge. Samtidig har vi jobbet fokusert med organisasjonen i Skandinavia. Vi arbeider som en felles enhet, med én ledelse og ett tjenestetilbud som går over landegrensene. Det gir oss muligheten til å kapre nye markedsandeler i Sverige, Danmark og Norge i tiden fremover. Vi går mot spennende tider, fastslår Kjell Rusti.

Om Sopra Steria


Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap. Selskapet tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer, deriblant strategiutvikling, it-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia, og kjenner en rekke bransjer fra innsiden. Selskapet har 35 000 medarbeidere i 20 land, og hadde proformaomsetning på 28 milliarder kroner i 2013.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner. 

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Toppen av siden

Footer