Nyheter

Følg Sopra Steria

​Skal modernisere Folkeregisteret

Pressemelding   •   jun 13, 2016 15:02 CEST

STERKE PÅ SKATT: – Vi jobber tett med skattemyndighetene i Norge, Sverige og Danmark. Nå ser vi fram til å bidra til utvikling av et nytt, moderne folkeregister i samarbeid med Skatteetaten sier Kjell Rusti, adm dir i Sopra Steria.

Konsulentselskapet Sopra Steria har sikret seg en rammeavtale med Skatteetaten om modernisering av Folkeregisteret fram mot 2019.

– Dette er et omfattende moderniseringsarbeid av stor samfunnsmessig betydning, og vi er svært stolte over at vi får bidra med vår kompetanse på dette prosjektet, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria.

Sopra Steria har blitt valgt som leverandør innen prosjektledelse, rådgivning og systemutvikling.

Moderniseringen skal gjøre registeret i stand til å møte utfordringene fra blant annet økt migrasjon, identitetskriminalitet og behovet for ny personidentifikator. Det nye folkeregisteret skal også bidra til effektiv ressursutnyttelse og et bedre personvern.

På førsteplass
I evalueringen blir Sopra Steria innstilt på førsteplass blant de 12 tilbyderne på delområde I. Selskapet scoret svært høyt på alle de forespurte kompetanseområdene.

– Avtalen styrker vår posisjon som en tung leverandør av eksterne konsulenttjenester i det offentlige. Vi har i en årrekke jobbet tett med skattemyndighetene i Norge, Sverige og Danmark. Vi ser fram til å bidra til utvikling av et nytt, moderne folkeregister i samarbeid med Skatteetaten sier Kjell Rusti.

Om Skatteetaten

Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har 6500 ansatte fordelt på hovedkontor (Skattedirektoratet) og fem regionale virksomheter. Etaten har ansvaret for at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte samt et oppdatert folkeregister. Folkeregisteret er et offentlig register over alle mennesker som har tilknytning til Norge, og danner grunnlag for skatteberegning, valgmanntall og befolkningsstatistikk.

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

Toppen av siden

Footer