Nyheter

Følg Sopra Steria

Samfunnskritisk videreutviklingsavtale til Sopra Steria

Pressemelding   •   jun 02, 2015 13:34 CEST

Oslo: Altinn har inngått en femårig videreutviklingsavtale med konsulentselskapet Sopra Steria. – Avtalen er en viktig del av innsatsen for å modernisere Norge, sier Bjørn Rollheim, salgsdirektør for offentlig sektor i Sopra Steria.

ann-kristin skarbovig

VIKTIG PROSJEKT: – Altinn-løsningen blir en stadig viktigere del av det offentlige Norges digitale infrastruktur, forteller Ann-Kristing Skarbøvig, direktør for strategiske prosjekter i Sopra Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Fem leverandører er tildelt kontrakter for å drifte, forvalte og videreutvikle Altinn de neste fire til åtte årene.

– Det er veldig positivt at Altinn samarbeider med næringslivet for å videreutvikle, forvalte og drifte plattformen fremover. De nye kontraktene åpner for spennende innovasjon i årene som kommer, sier næringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding fra Brønnøysundregistrene.

36 millioner skjemaer
Ann-Kristin Skarbøvig, direktør for strategiske prosjekter i Sopra Steria, forteller at Altinn-løsningen blir en stadig viktigere del av det offentlige Norges digitale infrastruktur.

– Altinn er en samfunnskritisk løsning, og bruken av Altinn øker stadig. Det passerte over 36 millioner skjemaer og meldinger gjennom Altinn i fjor, en økning på 23 prosent fra året før. Det arbeidet vi skal gjøre fra 2016 blir viktig for videre modernisering av Norge og offentlig sektor, sier hun.

Stor signaleffekt
– Å bli valgt har stor signaleffekt i offentlig sektor. Avtalen har en maksimal varighet på fem år og ivaretar alle muligheter for videreutvikling av Altinn – også på initiativ fra de mange offentlige virksomheter som er tjenesteeiere i Altinn. I praksis gir dette alle virksomheter i offentlig sektor muligheten til å komme raskt i gang med sine digitaliseringsprosjekter, sier Skarbøvig.

Om Altinn
Altinn er en offentlig felleskomponent for digital dialog. Siden oppstarten i desember 2003 har over 200 millioner skjema og meldinger passert gjennom Altinn-løsningen.

Altinn forvaltes av Brønnøysundregistrene på vegne av 41 etater, tilsyn og kommuner, og er beregnet å spare næringslivet kostnader på om lag en milliard kroner i året.

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Toppen av siden

Footer