Nyheter

Følg Sopra Steria

Kjell Rusti er årets toppleder

Pressemelding   •   nov 25, 2015 13:58 CET

FANTASTISK REISE. – Å lede Sopra Steria i alle disse årene har vært en fantastisk morsom reise gjennom tre tiår med teknologiutvikling, sa Kjell Rusti under overrekkelsen av Årets toppleder 2015. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Onsdag 25. november fikk Kjell Rusti (54), administrerende direktør i Sopra Steria, den prestisjetunge prisen Årets toppleder 2015 på Den Norske Dataforeningens årskonferanse.

Sammen med Gunnar Bovim i NTNU ble Kjell Rusti hedret foran en fullsatt Kulturkirken Jakob i Oslo onsdag 25. november. Mens Rusti ble kåret til årets toppleder i næringslivet, ble Bovim utnevnt til årets leder i offentlig sektor.

– Å lede Sopra Steria i alle disse årene har vært en fantastisk morsom reise gjennom tre tiår med teknologiutvikling. Det er inspirerende å jobbe på lag med så mange medarbeidere som brenner for faget og for kundene. Jeg er også takknemlig for all den tilliten vi har fått av våre kunder. Sammen digitaliserer vi det norske samfunnet og næringslivet, sier Rusti.

Rusti er den lengst sittende nåværende topplederen for et stort norsk konsulentselskap. Rusti var også styreleder i Den Norske Dataforening i perioden 2003-05, og har hatt flere styreverv i næringslivet.

I sin begrunnelse skriver juryen følgende:

«Rusti har utviklet Sopra Steria i takt med markedsdriverne, teknologien og kundenes stadig større krav til effektivisering og brukertilfredshet. Sopra Steria har utviklet seg å bli en strategisk ende-til-ende-partner for sine kunder. »

«Rusti er en tydelig og synlig leder som er opptatt av å bygge og styrke faglig fundament og kompetanse i selskapet. Han skaper møteplasser for sine medarbeidere, blant annet ved å ha jevnlige allmøter med de ansatte. Rusti deltar på faglige samlinger, er aktiv i kundesammenhenger og engasjerer seg i sosiale arrangementer. Resultatet er en meget godt likt og respektert leder.»

I pluss hvert år
Gjennom sine nærmere 18 år som administrerende direktør i Sopra Steria har Rusti ledet selskapet gjennom en transformasjonsprosess fra produkttilbyder, til konsulentselskap som leverer strategiutvikling, it-rådgivning, infrastruktur, systemutvikling, digitale løsninger og drift.

Siden Rusti tiltrådte i 1998 har selskapet vokst fra 200 medarbeidere til over 1300 i dag. Omsetningen har økt fra 436 millioner kroner til 1,4 milliarder kroner (2014). Veksten har vært organisk, og selskapet har under Rustis lederskap levert positivt resultat hvert eneste år. I 2014 hadde selskapet et driftsresultat på 54 millioner kroner.

Fire store skifter
Under Kjell Rustis ledelse har selskapet vært igjennom tre viktige skifter, og er nå på vei gjennom et fjerde. Fram til 2001 het selskapet Bull, og var maskinvareleverandør. Deretter fulgte en mellomfase med Integris, før selskapet gikk inn i konsulentselskapet Steria i 2002. I 2014 fusjonerte Steria med Sopra og ble Sopra Steria.

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

Toppen av siden

Footer