Gå videre til innhold
FULL JUBEL:  Gjengen fra Sopra Steria er storfornøyd med enda en førsteplass i kåringen Norges beste arbeidsplass.
FULL JUBEL: Gjengen fra Sopra Steria er storfornøyd med enda en førsteplass i kåringen Norges beste arbeidsplass.

Pressemelding -

Best igjen: Sopra Steria er Norges beste arbeidsplass

For andre år på rad har landets største IT-konsulentselskap gått helt til topps i kåringen av Norges beste arbeidsplasser.

– Det er en stor prestasjon, men ikke veldig overraskende, at Sopra Steria igjen rangeres på førsteplass blant store arbeidsgivere i Norge. Selskapet har gjennom mange år skapt en tillitsbasert delekultur med fokus på faglig og personlig utvikling, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place To Work.

Hele 201 virksomheter med til sammen 31.000 medarbeidere deltok i årets kåring i regi av Great Place To Work, der Sopra Steria for andre år på rad vant kategorien for bedrifter med mer enn 500 ansatte. Selskapet har de siste 11 årene blitt rangert blant landets 10 beste arbeidsplasser.

Les også: Bruker lørdagen på kunnskapsutvikling

Skal ha de beste hodene

Administrerende direktør Kjell Rusti er svært fornøyd med at Sopra Steria igjen er kåret til Norges beste arbeidsplass.

– Vi skal være det beste konsulentselskapet for de beste konsulentene. Derfor har vi hele veien jobbet systematisk med å styrke kulturen vår og legge til rette for at alle medarbeidere kan ta ut sitt potensial. Dette er noe som skaper trivsel, engasjement og stolthet. Vi vet at fornøyde konsulenter gir gode resultater både for våre kunder og for oss, og vi vil gjerne takke våre kunder for at våre medarbeidere trives så godt hos dem, sier Rusti.

Tidligere denne måneden kunne han legge fram et solid 2017-resultat, med en omsetning på 1,96 milliarder kroner og en vekst på 13 prosent i Norge. Gjennom de siste 10 årene har Sopra Steria tredoblet omsetningen sin, og er nå Norges største IT-konsulentselskap – og landets fjerde største IT-selskap i antall ansatte.

– Dette har vi klart gjennom å hele tiden rekruttere, utvikle og beholde de flinkeste hodene, noe som gjør oss i stand til å levere det beste innen digitale transformasjonstjenester og bli en tillitsvekkende samarbeidspartner. På den måten har vi klart å unngå de tradisjonelle voksesmertene som gjerne kommer underveis, sier Rusti.

Les også: Sopra Steria NEXT: Ny innovasjonshub skal digitalisere norske virksomheter

– Deling i DNA-et

HR- og strategidirektør Solfrid Skilbrigt forteller at delekulturen, kjent under navnet Power of Sharing, er selve grunnpilaren i Sopra Sterias organisasjon. Hun understreker at det er nettopp gjennom deling at kunnskap får verdi.

– Organisasjoner der folk vokter kunnskapen sin vil aldri lykkes på sikt. Kunnskap blir fort utdatert. Både regjeringen og partene i arbeidslivet snakker om viktigheten av å legge til rette for livslang læring. Gjennom Power of Sharing gjør vi nettopp det. I Sopra Steria har målet vårt vært at kunnskapsdeling skal være en del av oss. Derfor har vi bygget en internkultur som oppmuntrer til deling, engasjement og kontinuerlig utvikling, sier hun.

Det eksisterer en rekke formelle og uformelle arenaer for deling og læring i Sopra Steria, fra frokostseminarer og fagkvelder til hytteturer og andre sosiale sammenkomster. For noen uker siden arrangerte de ansatte en egen kunnskapsdeledag, Rubiks, der over 400 satt av en lørdag til å lære og lære bort.

–Du er aldri ferdig utlært og du har et ansvar for å holde deg oppdatert. Samtidig har vi som arbeidsplass et ansvar for å tilrettelegge for et arbeidsliv der ingen går ut på dato, men der erfaring og kompetanse utveksles for å spille hverandre gode. Vi har skapt et økosystem for læring som gjør at de som jobber her kan være helt i front av utviklingen i sine fag, sier Skilbrigt.

Emner

Kategorier


Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

I Skandinavia sørger 1850 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

Les mer på www.soprasteria.no

Om Great Place To Work
Great Place to Worker et globalt konsulent- og analyseinstitutt som hjelper organisasjoner med å identifisere, skape og opprettholde fremragende arbeidsplasser. Great Place to Work arbeider med mange av de mest suksessfulle og innovative bedriftene i hele verden om å skape, studere og anerkjenne gode arbeidsplasser. I løpet av ett år arbeider Great Place to Work med mer enn 6 000 organisasjoner internasjonalt, som representerer over 11 millioner medarbeidere.

I år var det tilbakemeldinger fra over 31.000 medarbeidere fordelt på 201 virksomheter som er lagt til grunn for kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser 2018. Great Place to Work består av fire kategorier, basert på antall medarbeidere; Henholdsvis 20-49, 50-199, 200-499, og over 500 ansatte.

For å identifisere de beste arbeidsplassene benyttes to vurderingsverktøy, Trust Index© og Culture Audit©. Trust Index© er en medarbeiderundersøkelse der ansatte presenteres for en rekke påstander om tillit, stolthet og fellesskap på arbeidsplassen. Culture Audit© er en lederundersøkelse som måler ledelsens perspektiv på hva bedriften har iverksatt av konkrete praksiser og tiltak når det gjelder kommunikasjon, involvering, utviklingsmuligheter, feiring og samfunnsansvar.

Kontakter

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Pressekontakt Markeds- og kommunikasjonsdirektør Marked- og kommunikasjon +47 970 28 616

Relatert innhold

Sopra Steria
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 OSLO
Norge