Nyheter

Følg Sopra Steria

​Sopra Steria oppnår trippel miljøsertifisering

Nyhet   •   sep 21, 2016 08:45 CEST

MILJØVENNLIG: Sopra Steria er tildelt CarbonNeutral-sertifiseringen for sine lokaler. Her fra hovedkontoret i Posthuset i Oslo. Foto: Wantana Tierney Photography

Konsulentselskapet Sopra Steria har blitt tildelt den internasjonalt anerkjente CarbonNeutral-sertifiseringen for sine kontorlokaler.

– Dette representerer et viktig klimaløft for hele selskapet. Nå er vi trippelsertifisert på miljø. Denne sertifiseringen bekrefter igjen konsernets fokus på samfunnsansvar, sier en fornøyd Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria.

Fra før har Sopra Steria allerede CarbonNeutral-sertifisering både for datasentre og forretningsreiser. Sertifiseringen gjelder hele Sopra Steria-gruppen med over 38 000 medarbeidere internasjonalt.

– Vi har satt oss som mål å redusere Sopra Steria-gruppens utslipp av klimagasser med 15 prosent innen 2020. I fjor alene klarte vi å kutte utslippene med fire prosent, til tross for at vi hadde større aktivitet enn tidligere både i Norge og i resten av gruppen, sier Rusti.

Klimaavtale med Oslo
I sommer inngikk Sopra Steria en klimaavtale med byrådet i Oslo, og skal hjelpe Oslo med å nå sine miljømålsettinger. Avtalen innebærer at Sopra Steria skal gjennomføre klimatiltak internt og dermed gå foran som en klimaansvarlig virksomhet i hovedstaden.

Kjell Rusti forteller at Sopra Steria internasjonalt har redusert sine utslipp tilsvarende mer enn 12.500 tonn CO2 takket være økt bruk av fornybar energi. Nylig har selskapet sikret seg tilgang til datasenteret DigiPlex i Fetsund, som regnes som det grønneste og mest energieffektive datasenteret i Europa.


Om sertifiseringen CarbonNeutral
Regnes som den globale standarden for såkalte karbonnøytrale programmer. Utstedes av Natural Capital Company, tidligere CarbonNeutral Company. 

Toppen av siden

Footer