Gå videre til innhold
TVERRFAGLIG: Marianne Selle, Chief Digital Transformation Officer i Sopra Steria Skandinavia har ansvaret for innovasjonshuben «NEXT».
TVERRFAGLIG: Marianne Selle, Chief Digital Transformation Officer i Sopra Steria Skandinavia har ansvaret for innovasjonshuben «NEXT».

Nyhet -

Sopra Steria NEXT: Ny innovasjonshub skal digitalisere norske virksomheter

Sopra Steria lanserer sin nye digitale innovasjonshub i Norge. Målet er å skape et europeisk kompetansesenter for en eksperimentell tilnærming til digitalisering – og få norske ledere til å våge å prøve og feile.

– Formålet er å hjelpe kunder i med å komme i gang med digitaliseringsprosjekter raskt og brukervennlig. Innovasjonshuben har kompetansen, metodene og strukturen som er nødvendig i oppstarten av innovative digitaliseringsprosjekter, sier Marianne Selle, Chief Digital Transformation Officer i Sopra Steria Skandinavia

Hun har ansvaret for innovasjonshuben «NEXT». Initiativet følges med stor interesse fra konsulentselskapets kontorer i Paris, London, Berlin og andre europeiske storbyer. Idéen er å samle kompetansen, metodene og strukturen som er nødvendig for å eksperimentere med digitalisering på ett sted.

– Nordmenn må bli flinkere på eksperimentering. Prøving og feiling er nødvendig for å lære, slik at vi etter hvert blir i stand til å utvikle produkter, tjenester og konsepter som leverer reell nytte og verdiskaping til eiere, brukere og samfunnet, sier Selle.

Les også: Manglende kompetanse stopper teknologiutviklingen i norske virksomheter

Tverrfaglig nettverk

Selle og kolleger har sammen med utvalgte kunder eksperimentert og etablert et nettverk med interne og eksterne aktører for å bygge opp innovasjonskompetanse. Nettverket er satt sammen på tvers av fagdisipliner og avdelinger, og kan raskt gå inn i virksomheter for å drive fram eksperimentelle digitaliseringsprosjekter basert på «design thinking», smidige metoder og raske leveranser.

 

TVERRFAGLIG: Marianne Selle, Chief Digital Transformation Officer i Sopra Steria Skandinavia har ansvaret for innovasjonshuben «NEXT».

– Det holder ikke å sitte i et styrerom og vedta at det skal utvikles en ny app. Det er heller ikke tilstrekkelig å få en god idé og så bruke 18 måneder på å få den ut i markedet. Vi må ha en prøve-og-lære-tilnærming med korte frister, små leveranseenheter og konstant prototyping, brukertesting, måling og læring, sier Selle.

Sopra Steria har en stor ressursbank med mer enn 1300 medarbeidere i Norge. Det gir stor fleksibilitet til å møte kundene der de er.

– For å holde tempoet oppe, er det avgjørende å jobbe tverrfaglig med fleksible team. Vi setter sammen konsulenter fra ulike fagområder slik at alle aspekter som berøres av et digitaliseringsprosjekt er med; organisasjon, forretning, brukeropplevelse og teknologi. Selvfølgelig jobber vi også hele tiden tett med våre oppdragsgivere, sier Selle.

Les også: Krigsskolen innoverer med hologramteknologi

– Endring handler ikke bare om teknologi

En håndfull kunder innen bank-, finans- og transportnæringen er allerede i gang med prosjekter i NEXT. Selle forteller at måten innovasjonshuben er organisert på gjør det mulig å levere helhetlige og presise digitaliserings- og transformasjonsprosjekter.

– Vi må ta et skritt tilbake og spørre hva målsetningen egentlig er. Endring handler ikke bare om teknologi. Hvilke problemer skal løses? Hvilke behov skal tilfredsstilles? Hvor ligger verdien? Ved å tilnærme oss dette tverrfaglig, har vi bedre forutsetninger for å stille de rette spørsmålene, trekke inn relevant kompetanse og innsikt og dermed finne de rette svarene, avslutter hun.

 

Emner

Kategorier

Kontakter

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Pressekontakt Markeds- og kommunikasjonsdirektør Marked- og kommunikasjon +47 970 28 616

Relatert innhold

Sopra Steria
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 OSLO
Norge