Gå videre til innhold
(Fra venstre) Tor-Øyvind Eriksen (38), Solveig Skumlien Nilsen (38) og Kristine Synnøve Brorson (37) er alle nominert til Årets unge leder av Assessit.  Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria
(Fra venstre) Tor-Øyvind Eriksen (38), Solveig Skumlien Nilsen (38) og Kristine Synnøve Brorson (37) er alle nominert til Årets unge leder av Assessit. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria

Nyhet -

Årets unge ledere: Tre fra Sopra Steria nominert

Assessit kårer hvert år Norges beste unge ledere i en omfattende kåring. I 2017 er hele tre unge ledere fra Sopra Steria nominert.

Solveig Skumlien Nilsen (38), Tor-Øyvind Eriksen (38) og Kristine Synnøve Brorson (37) er alle nominert til Årets unge leder av Assessit. Oppløpet til kåringen er omfattende, og Assesit tester, utfordrer, intervjuer og evaluerer Norges beste unge ledere under 40 år. Det gjør de gjennom et faglig forankret prosjekt der de måler personlige evner, lederskap og kompetanse.

Må gi andre muligheten til å lykkes
De tre nominerte kommer fra tre forskjellige fagområder og bakgrunner, men felles for de alle er at de er dypt engasjerte i jobben.

– Dette er utrolig gøy, og ikke minst blir man veldig ydmyk av å bli nominert i en slik kåring, sier Skumlien Nilsen, som er director i infrastrukturdivisjonen til Sopra Steria.

Hun har vært i Sopra Steria i over 13 år, og begynte i selskapet som fersk og nyutdannet i 2003.

– Jeg fikk min første jobb som graduate i Sopra Steria i 2003 etter at jeg var ferdig sivilingeniør på NTNU. Jeg jobbet som teknisk konsulent frem til 2009, før jeg ble leder i avdelingen jeg var konsulent i, sier 38-åringen.

Hun har i dag ansvar for 39 konsulenter, men sitter også i ledergruppen til sin divisjon, der hun har felles ansvar for over 400 konsulenter i Skandinavia. Skumlien Nilsen synes det å se hele mennesket er en av de viktigste lederegenskapene man kan ha:

– Man må utvikle folk i den retningen som gjør at de får en bra karriere og kan dra nytte av de egenskapene de besitter. «Lista» må hele tiden være passe høy for den enkelte så man faktisk har muligheten til å lykkes, sier hun.

Leder 60 konsulenter
Tor-Øyvind Eriksen er enig med Skumlien Nilsen. Med over 60 konsulenter under seg i sin stilling som avdelingsleder er han også opptatt av at hans medarbeidere skal lykkes:

Det innebærer at jeg som leder må støtte, motivere, hjelpe og fjerne hindringer. Jeg tror ansvar og tillit gir mer motiverte medarbeidere som igjen tar eierskap til oppgavene sine. Det er ingenting som gleder meg mer enn å se kolleger gjøre fremskritt og suksess innen nye områder!, sier han.

Kristine Synnøve Brorson er nestleder i Information Management-avdelingen og er i tillegg ansvarlig for fagutviklingen i sin divisjon. Hun har personalansvar for fire og prosjektlederansvar for ti. I tillegg er hun Chapter President for AIIM Norway og leder Den norske ISO-komitéen for Information and Documentation.

– Jeg gløder for å få til spennende prosjekter, både for kunder og for oss i Sopra Steria, og det håper jeg smitter over på mine kollegaer og medarbeidere, slik at de også får lyst til det, sier Brorson.

Råd for andre unge med lederambisjoner
Hun sender sine beste råd for lederskap videre til andre unge med lederambisjoner:

– Spill andre gode: medarbeidere, kunder, kollegaer og andre ledere! Det fungerer mye bedre enn spisse albuer. Du får et solid fundament som bygger deg samtidig som det selvfølgelig er morsommere å dele fremgang sammen med andre. Og ta på deg ansvar og verv, sier 37-åringen.

Både Skumlien Nilsen og Eriksen stemmer i.

– Si et stort ja til alle utfordringer du får og ikke vær redd for å rekke opp hånda! Initiativ blir sjelden sett på som en ulempe. Lytt til andre ledere og lær av deres erfaringer – og ikke minst: vær raus!, sier Skumlien Nilsen, mens Eriksen legger til:

– Så bør du investere i å bygge relasjoner og identifiser gode forbilder du kan lære av. Det er også viktig å skape en arena som sikrer tilbakemeldinger på den jobben du gjør, både de positive og ikke minst de konstruktive du kan lære av. Og vær klar til å gripe muligheten når de dukker opp, avslutter han. 

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Pressekontakt Markeds- og kommunikasjonsdirektør Marked- og kommunikasjon +47 970 28 616

Sopra Steria
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 OSLO
Norge