Gå videre til innhold
ENGASJERT: Det å øke kvinneandelen i Sopra Steria og i IT-bransjen generelt er en hjertesak for strategi- og HR-direktør Solfrid Skilbrigt. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria
ENGASJERT: Det å øke kvinneandelen i Sopra Steria og i IT-bransjen generelt er en hjertesak for strategi- og HR-direktør Solfrid Skilbrigt. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria

Nyhet -

​HR-direktør Solfrid Skilbrigt nominert til Oda-prisen: – Stolt av å være finalist

Solfrid Skilbrigt har gjennom 30 år vært med å bygge opp Sopra Steria fra å være et lite hardware-selskap til å bli et av Norges største konsulentselskaper, og hennes HR-avdeling har i år vunnet en rekke priser for å være «best in class». Nå er hun en av tre finalister til Oda-prisen.

Den høythengende Oda-prisen deles ut på Inspirasjonsdagen til Oda-nettverket 10. juni. Prisen deles ut til en kvinne som har gjort en solid innsats for å gjøre IT-bransjen attraktiv for kvinner, og som bidrar til å få flere kvinner til bransjen. Skilbrigt, som i tillegg til å være strategi- og HR-direktør sitter i Sopra Sterias franske styre, sier hun er stolt og glad over bli nominert.

– Det er utrolig hyggelig. Jeg er stolt av å være finalist sammen med de dyktige mednominerte Marit Collin fra Kantega og Anne-Sofie Risåsen fra CapGemini. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, og spesielt fra jentene i selskapet. Det er spesielt hyggelig, sier Skilbrigt med et smil.

Tålmodig og utålmodig på samme tid
Skilbrigt har vært i Sopra Steria siden hun var nyutdannet, og har vært gjennom flere av selskapets avdelinger før hun gikk inn i HR. Nå har hun vært i stillingen som HR-direktør i 17 år, samtidig som hun i en årrekke var Sopra Steria-gruppens internasjonale direktør for samfunnsansvar. I dag sitter hun i styret til Sopra Steria Gruppen, og tar avgjørelser som påvirker over 38 000 mennesker. Hvordan har hun kommet dit, og hva driver henne?

– Det som driver meg er ønsket om å skape noe og lykkes. Det å være med å sette agendaen og se resultatet er veldig tilfredsstillende. Det er også en viktig årsak til at jeg har vært så lenge i dette selskapet. Jeg er opptatt av å sette meg mål og jobbe langsiktig for å oppnå resultatet. Da må man være både tålmodig og utålmodig på samme tid, sier Skilbrigt.

Resultater har hun definitivt fått. Bare i år har Sopra Steria kommet på andreplass i Great Place to Work Institute sin kåring over Norges beste arbeidsplasser – og har vært på topp ti i ni år, selskapet har vunnet den høyhengende Kompetanseprisen til HR Norge, samtidig som employer branding-ekspertene i Universum har kåret Sopra Steria som «Årets klatrer» blant norske studenter. Selskapet har nå seilt opp som en av Norges 10 mest attraktive arbeidsplasser innen teknologi, sammen med giganter som Microsoft, Telenor, Google og DNB.

Utfordrer seg selv i fransk styre
Skilbrigt sier selskapet aldri kan hvile på laurbærene, og man kan alltid bli bedre. Blant annet det å øke kvinneandelen i Sopra Steria og i IT-bransjen generelt er en hjertesak for henne:

– For det første er det viktig at vi har et mangfold i arbeidslivet, og også i IT-bransjen, både når det gjelder kjønn og etnisitet. Det er utrolig mange dyktige damer der ute, og vi kan ikke gå glipp av all den kompetansen og engasjementet som disse representerer. Flinke folk vil jobbe med andre flinke folk, og det å tiltrekke seg de dyktige kvinnene er viktig for oss, sier hun.

Som kvinne har hun selv også gjort seg bemerket som eneste ikke-franske styremedlem i et mannsdominert styre i Frankrike. Hun sier selv at det har vært en utrolig spennende reise, der hun har måttet utfordre seg selv.

– Dette er et profesjonelt styre i et stort børsnotert selskap, og alle styremøtene foregår på fransk. Det er derfor viktig å være godt forberedt og sette seg inn i alle sakene på forhånd. Som eneste ikke-franske styremedlem har jeg kanskje også innimellom et annet perspektiv som er viktig for helheten. Før jeg ble godtatt som styremedlem ble jeg intervjuet i 6 timer på fransk for å sjekke om jeg kunne språket godt nok. Så nå kan jeg med selvtillit si at ja, jeg snakker fransk!, sier Skilbrigt.

Oda-prisen deles ut på Oslo Konserthus fredag 10. juni 2016. Oda-Nettverk er Norges ledende nettverk for kvinner som jobber i IT-bransjen. Nettverket teller i dag over 6.000 medlemmer fra 1.200 ulike bedrifter. 

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Pressekontakt Markeds- og kommunikasjonsdirektør Marked- og kommunikasjon +47 970 28 616
Sopra Steria
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 OSLO
Norge