Gå videre til innhold
LANDETS FREMSTE IT-LEDER. Frode Strand i Kværner ASA ble hedret med prisen Årets IT-direktør under DND Rosing- og Konsulentprisen 2018 på onsdag. Foto: Sopra Steria
LANDETS FREMSTE IT-LEDER. Frode Strand i Kværner ASA ble hedret med prisen Årets IT-direktør under DND Rosing- og Konsulentprisen 2018 på onsdag. Foto: Sopra Steria

Nyhet -

Frode Strand i Kværner er årets IT-direktør

I seks år har han vært en ustoppelig innovasjonspådriver i Kværner ASA. Nå er Frode Strand kåret til Årets IT-direktør.

Prisen ble delt ut onsdag aften på Hotel Continental i Oslo i forbindelse med DND Rosing- og Konsulentprisen 2018, et arrangement i regi av Den norske dataforening og Konsulentguiden.

En fagtung jury trakk fram hvordan Strand har fått maskinlæring og kunstig intelligens inn i Kværners kjernevirksomheter:

«Han har fantastisk oversikt og ekstrem interesse for fagfeltet, for sin arbeidsgiver og særlig IT-delen av dette store og mangslungne selskapet. … han har mye av æren for digitaliseringen av industrikjempen,» står det i juryens uttalelse.

Frode Strand var beskjeden på egne vegne etter prisoverrekkelsen:

– Først og fremst er det fantastisk moro at en privateid industribedrift som oss kan gå helt til topps i en slik kåring. Dersom en norsk hjørnesteinsbedrift skal nå opp i den internasjonale, digitale økonomien, må vi være ledende på digitalisering, sier Strand.

Er avhengig av teknologi

Blant hans nærmeste i Kværner-konsernledelsen er det mye ros å hente:

– Frode har masse energi og entusiasme, og han skaper et godt miljø rundt seg. Han er til stede i hele organisasjonen, beskriver Ellen Grete Andersen, stabssjef i Kværner ASA.

– Selv om Kværner ikke lever av IT, er vi helt avhengig av teknologien. Virker den ikke, stopper alt opp. Frode er en faglig sterk IT-direktør som sørger for at alt fungerer som det skal, sier Steinar Røgenes, som er øverste leder for Kværners digitaliseringsarbeid.

– En IT-leder utenom det vanlige

Frode Strand har vært Chief Information Officer i Kværner ASA siden 2012. Her har han opparbeidet seg rykte for å være en som får ting gjort. Sopra Steria har samarbeidet med Kværner i flere år, og Kjell Rusti, administrerende direktør i konsulentselskapet, mener Strand er en meget verdig mottaker av prisen Årets IT-direktør.

– Vi snakker om en IT-leder utenom det vanlige. Frode Strand er engasjert og visjonær. Han har lykkes i å få med seg ledelsen i Kværner ASA på store og viktige teknologiinvesteringer, og han er både initiativtaker og den fremste pådriveren for den digitaliseringsprosessen selskapet nå er i gang med. Vi gratulerer Frode Strand med en velfortjent pris, sier Rusti.

I fjor gikk prisen til Erik M. Hansen i Helse Vest IKT. Karl Olav Wroldsen i Skatteetaten vant i 2015, mens Christine Bergland i Helsedirektoratet fikk prisen i 2014.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Pressekontakt Markeds- og kommunikasjonsdirektør Marked- og kommunikasjon +47 970 28 616

Sopra Steria
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 OSLO
Norge