Nyheter

Følg Sopra Steria

​DIFIs Digitaliseringskonferanse torsdag 8. juni: Felles ressursregister gir stor nytteverdi

Nyhet   •   jun 09, 2017 15:00 CEST

BarentsWatch har skapt et felles register over alle tilgjengelige beredskapsressurser i Norge.

BarentsWatch sitt Felles ressursregister handler om å få private, frivillige og offentlige virksomheter til å samarbeide om redning og beredskap.

I en nødssituasjon er det avgjørende at de operative etatene har tilgang til informasjon om tilgjengelige ressurser, hvem som eier dem, posisjon, kapasitet og tilgjengelighet. BarentsWatch  har i samarbeid med Sopra Steria utviklet et Felles ressursregister som gir et realistisk bilde over tilgjengelige ressurser. Driftsstabilitet og informasjonssikkerhet har vært svært viktig i utviklingen av systemet.

På Digitaliseringskonferansen torsdag var Kystverkets direktør  Kirsti Slotvik på scenen for å fortelle om hvordan Felles ressursregisteret gir stor nytteverdi i redningsarbeidet:

- Det er et omfattende og tidkrevende arbeid å vedlikeholde ressursinformasjon, men målet er at aktører gjennom et sikret system får den informasjonen de har behov for, sa Slotsvik.

Tidligere eksisterte det ikke noe felles register over beredskapsressurser i Norge. Hver enkelt operativ etat hadde sin egen liste over ressurser de kunne bruke når behovet oppsto. Dette medførte at vedlikehold av informasjon var tidkrevende og innebar en stor risiko for at datakvaliteten ble dårligere med tid. Gjennom Felles ressursregister vil dette holdes oppdatert for alle etatene i ett register.

Se denne filmen der Hovedredningssentralene forklarer hvordan Felles ressursregister fungerer og hjelper dem i redningsarbeidet:

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

Toppen av siden

Footer