Gå videre til innhold
NOMINERTE: (Fra venstre) Marianne Wiik Øberg (33) og Ingunn Bratteberg (39) er begge nominert til «Årets unge leder» av Assessit.
NOMINERTE: (Fra venstre) Marianne Wiik Øberg (33) og Ingunn Bratteberg (39) er begge nominert til «Årets unge leder» av Assessit.

Nyhet -

​Årets unge ledere 2019: - Det beste er når våre medarbeidere lykkes!

Hvert år kårer Assessit Norges beste unge ledere, og i 2019 er hele to ledere fra Sopra Steria på topplisten! De er opptatt av at medarbeiderne skal ha det gøy på jobb, i trygge og kreative omgivelser.

Ingunn Bratteberg (39) og Marianne Wiik Øberg (33) er begge nominert til «Årets unge leder» av Assessit. Det er en omfattende kåringsprosess der Assessit tester, utfordrer, intervjuer og evaluerer Norges aller beste unge ledere. Dette forankres gjennom målinger av personlige egenskaper, lederskap og kompetanse.

-Vi har utrolig mange gode, unge ledere i Sopra Steria, så det at jeg ble nominert var utrolig inspirerende og ikke minst motiverende for videre arbeid!, sier Bratteberg.

Både hun og Øberg jobber i Sopra Sterias systemutviklingsdivisjon, et miljø preget av høyt tempo, raske beslutninger og en bransje der etterspørsel etter konsulenter er høy. Også Øberg bekrefter at det gir et ekstra «boost» i hverdagen å motta en slik nominasjon:

- Å komme så langt i en kåring med unge ledere fra alle bransjer, og få anerkjennelse også utenfra, er selvfølgelig veldig stas. ­Dessuten er pappaen min veldig stolt!, sier hun med en liten latter.

Les også: Sopra Sterias Heidi Ravndal er blant Norges fremste ledertalenter

Hele karrierereisen i Sopra Steria
De har begge vært med å bygge hver sin avdeling – både innen nye tjenester og vekst. I tillegg har de kontinuerlig jobbet for å bygge godt samhold og et miljø for sine medarbeidere.

- Å være leder i Sopra Steria er både krevende og utfordrende, men gir også stort rom for frihet. Jeg er opptatt av at man også må ha det gøy på jobb, og det gjelder både for meg og mine medarbeidere. Jeg pleier å si at det å være seriøs, er ikke det samme som å være alvorlig!, sier Øberg.

Hun har vært i Sopra Steria siden hun var nyutdannet matematiker, og startet som konsulent innen test og kvalitetssikring av systemutviklingsprosjekter. Siden det har 33-åringen foretatt hele sin karrierereise i selskapet, og leder i dag hele 55 personer innen sitt fagområde.

Handlekraftig og løsningsorientert
Ingunn Bratteberg leder Sopra Steria Design som består av over 60 personer innen tjenestedesign, produktdesign, interaksjonsdesign, samtaledesign, grafisk design, animasjon og innhold. Hun påpeker at det viktigste for henne som leder er å bygge et godt arbeidsmiljø, der forutsigbarhet, fleksibilitet, kreativitet og faglig utvikling er viktige grunnpilarer.

- Samtidig skal vi levere gode resultater og strekke oss etter nye utfordringer. Jeg er handlekraftig og løsningsorientert, og samtidig opptatt av å tilrettelegge for at mine medarbeidere skal lykkes. Det gjør jeg ved å sette tydelige rammer samtidig som jeg gir frihet, viser tillit og skaper rom for kreativitet, sier 39-åringen.

Øberg nikker og støtter Brattebergs lederprinsipper:

- Jeg tror at om du skal lykkes som leder, vil du fort blir avslørt om du bryr deg mer om resultater enn folk. Folk som trives og er motiverte, gir resultater. Så den viktigste jobben som leder er å legge til rette for den enkelte medarbeider – og det gjøres med å bygge gode og solide relasjoner. Mine beste dager på jobb er når jeg ser at mine medarbeidere overvinner små og store utfordringer - og deretter lykkes! Gode ledere er også flinke til å ansette flinke folk, og der må jeg være veldig dyktig, for bedre gruppe enn jeg har skal du lete lenge etter!, sier 33-åringen med et smil.

Gode råd
Begge ønsker å gi sine beste råd til andre unge med ledertalenter. Bratteberg mener at noe av det aller viktigste er å gripe de mulighetene man får:

- Vær fremoverlent og vis initiativ, men lever også gode resultater på dine oppgaver der du er nå. Finn ut hvem du vil være som leder, hva som er dine verdier og mål. Invester tid i å bygge relasjoner og nettverk, sier hun.

Øberg stemmer i. Hun mener at man ikke skal undervurdere det å skaffe seg et godt faglig nettverk. Dette er avgjørende både for å få muligheter og for å utvikle seg:

- Og får man lederansvar, bruk og utnytt nettverket ditt. Som leder kommer du opp i mange både vanskelige og underlige situasjoner. Det å ha sparringpartnere man stoler på og kan diskutere med er gull verdt. En leder er heller ikke verdensmester i alt, så be om ærlige tilbakemeldinger og vær åpen om ting du synes er vanskelig å håndtere, avslutter hun. 

Kåringen er 5. februar 2019. 

Emner

Kontakter

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Pressekontakt Markeds- og kommunikasjonsdirektør Marked- og kommunikasjon +47 970 28 616

Sopra Steria
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 OSLO
Norge