Nyheter

Følg Sopra Steria

Verdifull bilapp kan vinne innovasjonspris

Pressemelding   •   okt 28, 2016 09:53 CEST

SMARTERE PARKERING: Med appen «Bil i Oslo» slipper du unna tilleggsavgiften, blir varslet når p-tiden nærmer seg slutten, og kan forlenge perioden uten å stresse tilbake til automaten. Foto: Anne Marthe Bjørnulf Barton

Med «Bil i Oslo» har bilister i hovedstaden fått et svært nyttig verktøy for å unngå parkeringsstress og unødige avgifter. Nå kan appen vinne den høythengende Fyrlyktprisen 2016.

«Bil i Oslo» er Oslo kommunes offisielle app for parkering. Med denne appen slipper du unna tilleggsavgiften og betaler kun for den reelle tiden du har parkert bilen. Du blir varslet når p-tiden nærmer seg slutten, og kan forlenge perioden uten å stresse tilbake til automaten. I tillegg kan du enkelt bytte mellom betalingskort.

Lars Sundberg, IKT-direktør med ansvar for utvikling og drift i Bymiljøetaten i Oslo kommune.– Vi er veldig fornøyde med Bil i Oslo-appen. Den fungerer svært godt som en frittstående tjeneste til byens innbyggere, samtidig som den har sin naturlige plass i en større verdikjede for å håndtere biltrafikk i hovedstaden, sier Lars Sundberg, IKT-direktør med ansvar for utvikling og drift i Bymiljøetaten i Oslo kommune.

Opptil 12% flere brukere daglig

Siden myklanseringen tidligere i høst har appen blitt lastet ned over 4000 ganger på iPhone og Android, til tross for begrenset markedsføring. Sundberg forteller at antall daglige brukere av appen øker med mellom 7 og 12 prosent – hver dag!

– Den gamle appen var et rent parkeringsverktøy som ikke var godt nok. Og når ordningen med permanent beboerparkering er på plass vil det bli lengre avstand mellom p-automatene. Vi hadde derfor et stort behov for en ny digital løsning, samtidig som vi ønsket noe mer enn en ren p-app, sier Sundberg.

Sammen med konsulentselskapet Sopra Steria gikk etaten i gang med å designe og utvikle en brukervennlig og stabil applikasjon som både kunne gi bilister i Oslo umiddelbar merverdi og samtidig gjøre det enkelt å legge til nyttige tilleggsfunksjoner i fremtiden. Utviklingsarbeidet ble ferdigstilt i juni i år.

Skal selge oblater og varsle om måking

En versjon med salg av piggdekkoblat er under utvikling, og det planlegges å legge inn GPS-styrte varslingstjenester for snømåking og gatefeiing. I fremtiden kan appen kanskje også varsle om utfordrende kjøreforhold og peke brukeren til nærmeste ledige parkeringsplass.

Sundberg forteller at «Bil i Oslo» supplerer en rekke andre nyttige digitale tjenester rettet mot byens innbyggere. Som eksempel nevner han BYMelding, en app der privatpersoner kan rapportere alt fra hull i veien og påkjørte trafikkskilt til tette gatesluk og manglende gatebelysning direkte til Bymiljøetaten.

Fyrlyktprisen deles ut av Offentlig sektors dataforum, som representerer både statlig og kommunal sektor i Norge. 12 prosjekter ble nominert til årets fyrlyktpris, og tre av disse nådde opp til finalen: «Bil i Oslo» (Oslo kommune), «En skole for framtida» (Trondheim kommune) og «Når vannet truer – GIS finner flomvegene» (Rune Bratlie/ Nedre Eiker kommune).

Prisen deles ut på NOKIOS 2. november av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

(Pressenytt)

Kontaktpersoner:

* Bymiljøetaten, pressekontakt Monica Thorud Olsen, mobil 984 71 309

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

Denne artikkelen er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nyheter.soprasteria.no/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.

Toppen av siden

Footer