Nyheter

Følg Sopra Steria

​Manbir Sawhney fra Sopra Steria er årets prosjektleder

Pressemelding   •   sep 26, 2017 00:01 CEST

ÅRETS PROSJEKTLEDER. Manbir Sawhney i Sopra Steria har mottatt den høythengende prisen «Årets prosjektleder» av PMI Norge. Foto: Sopra Steria

Mandag kveld mottok Manbir Sawhney fra Sopra Steria prisen Årets prosjektleder 2017 under årskonferansen til PMI Norge.

President Merete Munch Lange i Project Management Institute (PMI) Norge forteller at fem sterke kandidater kjempet om årets pris, men at én kandidat likevel utmerket seg i juryens øyne.

– Manbir Sawhney er en sterk motivator som evner å stille kritiske spørsmål. Han er god på å bygge og utvikle prosjektteam. Dessuten viser han sterk dedikasjon til prosjektlederprofesjonen gjennom å alltid prøve å skape forenklede løsninger og konsepter på tvers av kunder og leveranser, sier hun.

Klassisk og moderne leder
En utenlandsreise hindret Sawhney fra å være med på mandagens seremoni, så det var hans nærmeste overordnede i Sopra Steria, Sven-Olav Svendsen, som tok imot prisen på hans vegne.

– Manbir er både en klassisk prosjektleder med stålkontroll på alt som skal gjøres - og en moderne teamleder som løfter sine medarbeidere og skaper rom for å lykkes. Han kombinerer formell teori og beste praksis med ektefølt lidenskap for faget, sier Svendsen, som er leder for porteføljestyring innen infrastruktur i Sopra Steria.

Sawhney har stillingen senior prosjektleder i Sopra Steria. Han har ledet flere viktige prosjekter i de sju årene han har jobbet i selskapet. Blant annet har han hatt stort ansvar i fusjonsprosessen mellom Det Norske og BP Norge. Han har også holdt i viktige interne prosjekter, deriblant integrering av systemer i forbindelse med Sopra Sterias oppkjøp av Kentor, samt selskapets «Right Cloud»-satsing.

Viktige førstelinjeledere
Svendsen forteller at gode prosjektledere er helt avgjørende for at et selskap som Sopra Steria skal lykkes.

– Det er prosjektlederne som har den daglige dialogen med kundene våre. De spiller en svært viktig rolle i å få samarbeidet til å flyte. Samtidig er de også den lederen de fleste konsulentene forholder seg til i det daglige arbeidet, og dermed må de også takle det mellommenneskelige aspektet ved ledelse, sier han.

PMI ble etablert i 1969. De er verdens ledende medlemsorganisasjon for prosjektledelse og har mer enn 500 000 medlemmer i 185 land. Høsten 2000 ble organisasjonen etablert i Norge. 

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 40 000 medarbeidere i 20 land, og hadde en omsetning på € 3,7 milliarder i 2016.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nyheter.soprasteria.no/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.

Toppen av siden

Footer